Kuvausehdot 


Varaamalla kuvaukset asiakas vahvistaa, että on lukenut ja hyväksynyt kuvauksen ehdot:


Hinnasto ja laskutus


Hinnat sisältävät alv. 24% (pl. yrityskuvaukset). Matkakulut pääkaupunkiseudulla sisältyvät hintaan, mutta pääkaupunkiseudun ulkopuolella tapahtuvien kuvausten hintaan lisätään matkakulut (0,57€/km). 


Yli 400€ kuvauspaketeissa käytössä on varausmaksu, joka on 20% paketin hinnasta. Varausmaksu hyvitetään kuvausten loppuhinnasta. Varausmaksu laskutetaan heti varauksen jälkeen ja kuvaus katsotaan varatuksi kun varausmkasu on maksettu. 


Lasku kuvauksesta toimitetaan asiakkaalle sähköpostiin kuvauksen jälkeen. Laskutus tapahtuu Ukko.fi-palvelun kautta. Maksuaika on 14 vrk ja kuvat luovutetaan asiakkaalle, kun lasku on maksettu. Lasku mahdollisista lisäkuvista lähetetään erikseen. 


Hinnasto on voimassa toistaiseksi ja valokuvaaja pidättää oikeuden muutoksiin. Varaushetkellä sovittuihin hintoihin ei tule muutoksia. Kuvaaja pidättää kaikki oikeudet kuvausehtoihin ja niiden muuttamiseen. Ajan siirtäminen tai peruminen 


Kuvausaikaa voi siirtää hyvästä syystä (esimerkiksi sairastumisen tai huonon sään vuoksi) veloituksetta, mutta siirtämisestä täytyy ilmoittaa hyvissä ajoin, mielellään vuorokautta ennen kuvauksia. Mikäli asiakas jättää ilmoittamatta saapumatta sovittuun kuvaukseen, kuvauksesta laskutetaan puolet sovitusta hinnasta. 


Mikäli kuvaaja sairastuu tai estyy, kuvausta siirretään. Jos asiakas haluaa perua kuvauksen valokuvaajan sairastumisen vuoksi, varausmaksua ei palauteta. Mikäli siirtäminen ei ole mahdollista (esimerkiksi dokumentaarisessa tapahtuma- tai hääkuvauksessa) kuvaaja palauttaa varausmaksun kokonaisuudessaan. Asiakas ymmärtää, että valokuvaajalla ei ole korvaajaa mahdollisten sairastapausten varalle, mutta kuvaaja kuitenkin pyrkii tarvittaessa auttamaan asiakasta löytämään toisen valokuvaajan dokumentaarisiin tapahtuma- ja hääkuvauksiin. Kuvien toimitus 


Kuvaaja toimittaa asiakkaalle kuvausten jälkeen (pl. tapahtuma- ja hääkuvaukset*) koevedosgallerian, josta asiakas pääsee valitsemaan haluamansa kuvat. Asiakkaan on hyvä huomioida, että koevedokset eivät ole vielä käsiteltyjä ja viimeisteltyjä kuvatiedostoja vaan ne ovat tarkoitettu vain kuvien valintaa varten. Koevedoksia ei ole lupa kopioida eikä julkaista. 


Koevedosgallerioiden toimitusaika on noin 1-2 viikkoa, ellei toisin sovita. Koevedoskuvien valintojen jälkeen kuvaaja käsittelee kuvat ja toimittaa ne WeTransfer- tai Pixieset-palveluiden kautta 1-2 viikon sisällä.


*Tapahtuma- ja hääkuvauksissa kuvaaja käsittelee ja toimittaa asiakkaalle lähtökohtaisesti kaikki mielestään onnistuneet kuvat. Tapahtuma- ja hääkuvagallerioiden toimitusaika on noin 3-4 viikkoa.


HUOM! Sesongin vuoksi sekä koevedosgallerioiden että valmiiden kuvien toimitusajat voivat toisinaan venyä, mutta kuvaaja on velvollinen ilmoittamaan mahdollisista viivästyksistä. Mikäli asiakas toivoo normaalia nopeampaa toimitusaikaa, siitä voidaan lisämaksusta sopia erikseen. 


Alkuperäisiä raakakuvia ja koevedostiedostoja ei luovuteta asiakkaalle.Kuvien käyttö- ja tekijänoikeudet


Asiakas on tutustunut kuvaajan portfolioon ja hyväksyy kuvaajan valokuvaus- ja jälkikäsittelytyylin. Asiakas hyväksyy kuitenkin myös kuvaajan taiteellisen vapauden ja sen, että kuvaustyyli voi poiketa portfolion kuvista esimerkiksi kuvausolosuhteiden vuoksi. Asiakas ei saa itse editoida, muokata tai käyttää filttereitä kuvien päälle. 


Kuvien tekijänoikeudet säilyvät aina kuvaajalla. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia portfoliossaan, sosiaalisen median kanavissaan, markkinoinnissaan sekä valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa, ellei etukäteen sovita muuta. Yksittäisten kuvien sekä lapsi- ja perhekuvausten kohdalla on mahdollista tehdä poikkeus. Mikäli kuvia ei saa julkaista ollenkaan, tehdään maksullinen NDA-sopimus ennen kuvauksia. Sopimuksen hinta on 50-200€ kuvauksesta riippuen. 


Asiakas saa ostamiinsa kuviin laajan ei-kaupallisen käyttö- ja tulostusoikeuden, mikä tarkoittaa sitä, että asiakas voi vapaasti julkaista kuvia esimerkiksi somekanavissaan tai teettää valokuvatuotteita omaan käyttöönsä ilman rajoitusta. Asiakkaan jakaessa kuvia somekanavissa, kuvaaja on mainittava kuvien yhteydessä (Instagramissa @jaakoonkamo, muussa tapauksessa Jaako Onkamo Photography). Asiakas ei voi myydä tai luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle kaupallisessa mielessä ilman kuvaajan lupaa mikäli asiasta ei ole etukäteen sovittu toisin. Muuta huomioitavaa


Kuvauksissa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, johon sekä asiakkaan että kuvaajan on sitouduttava. Periaatteet käydään yhdessä läpi ennen kuvausten alkua, mutta asiakasta kannustetaan tutustumaan periaatteisiin jo etukäteen. Ne löytyvät täältä. Mikäli asiakkaalla on kuvauksiin tai turvallisuuteen liittyen kysyttävää, ajatuksia tai tarpeita, häntä kannustetaan olemaan yhteydessä kuvaajaan ennen kuvauksia, jotta kuvaaja osaa ottaa asiakkaan tarpeet mahdollisimman hyvin huomioon.