Minusta lyhyesti


Olen Helsingissä asuva ei-binäärinen ja feministinen valokuvaaja, taidekasvattaja ja visuaalinen tekijä, joka haluaa väntää raamit mutkalle niin ahtaista kauneusihanteista kuin yhteiskunnan rajoittavista vaatimuksista ja normeista. Haluan raivata valokuvaus- ja taidemaailmaan enemmän tilaa feministiselle valokuvalle, DIY-meiningille ja paineettomalle tekemiselle.


Tarjoan valokuvaus- ja taidekavastuspalveluita niin yksityishenkilöille, yrityksille kuin yhdistyksillekin.


Yhteydenotot:

jaako.onkamo@gmail.com 

www.instagram.com/jaakoonkamo 


Valokuvaus


Olen valokuvannut aktiivisesti vuodesta 2015, ensin harrastuksena ja myöhemmin freelancerina toimien. Kun alkuvuodesta 2023 Helsinki Photo Festivalin Retrospective-näyttelyssä jäin kuva toisensa jälkeen liikuttuneena ihmettelemään kuvien voimakasta vaikutusta, päätin, että tätä haluan tehdä itsekin: liikuttaa ihmisiä kuvien kautta. Muutamaa kuukautta myöhemmin aloitin yrittäjyyskurssin ja otin askeleen lähemmäs unelmaani ja valokuvausyrittäjyyttä.


Ammennan ihmisistä loputtomasti inspiraatiota kuvaamiseeni. Erityisen tärkeää minulle valokuvaajana onkin kuvata ihmisyyden moninaisuutta ja taltioida elämän arkisia ja merkityksellisiä hetkiä ja tunteita lempeydellä. Työotteeni on sensitiivinen ja kehorauhaa kunnioittava. 

 

Olen erikoistunut henkilökuvaukseen ja dokumentaariseen kuvaamiseen, mutta osaamiseni valokuvaajana ulottuu myös laajemmalle. Olen avoin uusille projekteille ja ideoille, joten älä epäröi ottaa yhteyttä villienkin ideoiden kanssa!


Yhteisötyö & taidekasvatus


Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK) ja puuartesaani. Nuorisoalalla ja järjestökentällä olen työskennellyt kuuden vuoden ajan yhdenvertaisuuden, mielenterveyden ja sosiaalisen kestävyyden teemojen parissa. Minulla on työkokemusta niin projektien johtamisesta, kouluttamisesta, viestinnällisistä tehtävistä kuin sensitiivisestä kohtaamisestakin. Lisäksi olen tuottanut pientapahtumia ja ohjannut työpajoja erilaisia taidemenetelmiä hyödyntäen.


Yksi tärkeimmistä työkokemuksista ja työni hedelmistä on ollut Turvallisesti Mukana -oppaan kirjoittaminen ja julkaiseminen. Opas on suunnattu ohjaustyötä tekeville ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat tehdä toiminnastaan turvallisempaa erilaisille ihmisille. Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja tietoa yhdenvertaisuuden teemoista ja on ilmaiseksi ladattavissa täältä. Kannustan lämpimästi tutustumaan oppaaseen, vaikka ei ohjaustyötä tekisikään - opas sisältää varmasti hyödyllistä ja tärkeää infoa kaikille.

Tarjoan yhteisöille, yrityksille ja yhdistyksille valokuvaamisen lisäksi myös asiantuntija- ja taidekasvatuspalveluita. Kysy lisää! Työpajoistani voit lukea lisää täältä.


Löydät minut myös Instagramista!


@jaakoonkamo